tandläkare huddinge

Behöver ditt barn rakare tänder?

Visste du om att det finns “osynliga” tandställningar numera – som kallas invisaligne? Det innebär att du kan få en tandställning på insidan av tänderna. Det gör att det inte syns att du bär på en tandställning. Du slipper tandställning som gör ont i munnen. Många barn som har tandställning blir retade eller mobbade för att de bär tandställning, och som förälder vill man inte det. Det kostar en del att få en invisaligne, så det bästa är att gå till sin tandläkare som kan ge ett kostnadsförslag.

Ta reda på olika alternativ

När man har fått det är det bara att ta ställning till kostnadsförslaget och jämföra olika tandställningsalternativ. Det finns nämligen möjlighet att få en tandställning som är gjord av genomskinlig plast. Det kan vara svårt för ett litet barn att inte ta ut den under dagen. Och även den samla en massa smuts varje gång som barnet har ätit. Och barn glömmer bort att vara rädd om sin genomskinliga tandställning. Dessutom är det lätt hänt att glömma att lägga in den igen efter att man har borstat tänderna. Så då är ju frågan om man vill installera en vanlig tandställning eller en invisalign.

Ta kontakt med en tandläkare

Det bästa alternativet är att prata med tandläkare om du är osäker över vilket alternativ som är bäst. En tandläkare har dessutom möjlighet att åtgärda dina barn gratis, med tanke på de bidrag som alla barn får, ända upp till 24 års ålder.
Och vem har sagt att sneda tänder är fula? Som förälder är det viktigt att inte smittas på ett negativt sätt av reklamen, som talar om att “alla” måste ha raka och vita tänder. Det blir dyrt i längden om vi ska se perfekta ut. Särskilt tjejer är fostrade att tycka att det är något fel på kroppen, och tyvärr har det spritt sig till killarna också. Tänk om vi kunde vända på trenden och få alla att vara nöjda med sitt utseende. Om du inte har någon tandläkare som du kan gå till kan du läsa mer här: bandhagendental.se/tandlakare-huddinge/.