Studio Q rekommenderar: ögonlaser

Ögonlaser som gör att man slipper använda glasögon kan betraktas både som ett skönhetsingrepp och som ett ingrepp som gör vardagen lättare. Inte minst är det många idrottare: boxare, triatleter m.fl., som gjort denna typ av operation. 

En operation med ögonlaser är ingenting som vi på Salong Q kan utföra. Vi rekommenderar att du vänder dig till en kompetent klinik som specialiserat sig på just detta. Några av de allra bästa finns i Stockholm. 

Ögonlaser

Vilken klinik för ögonlaser ska jag välja?

Numera finns det många kliniker som utför ögonoperationer med och utan laser. Hur vet man vilken man ska välja? Om det bara finns en klinik i din stad, och den har öppnat nyligen, rekommenderar vi att du åker till en annan stad där det finns erfarna behandlare. I Stockholm finns det kliniker som har arbetat med ögonlaser i 20 år.

Vem kan genomgå behandling med ögonlaser?

Ögonlaser rekommenderas för personer under 49, som har synfel som närsynthet eller översynthet, och/eller brytningsfel. För personer över 49 är det bättre att välja någon annan typ av ögonkirurgi. Det beror på att ju äldre vi blir, desto mindre flexibel blir ögats lins, och många av oss drabbas av åldersynthet, som ögonlaser inte rår på. 

Det finns dock vissa som är yngre, men som har kraftiga synfel som inte kan behandlas med laser. Då kan andra former av ögonkirurgi vara bättre. 

Om du inte hör till någon av dessa grupper kan du troligen göra en operation med ögonlaser. Det är dock viktigt att du får en bra konsultation först. Alla seriösa aktörer erbjuder en konsultation före behandlingen, så att man som patient vet vad man kan förvänta sig, och också kan berätta om sina behov och sin livsstil. Det är nämligen också faktorer som har betydelse för vilken metod för ögonlaser som passar. 

Sidan 1177.se har också bra information om ögonlaser.