influencer marketing

Vad är influencer marketing?

Du vet väl vad en influencer är och hur en sådan jobbar? Inte? I så fall berättar vi hur det fungerar här. En influencer är per definition, någon som influerar andra, någon som påverkar vad andra tycker om, vad andra gillar och framför allt köper. Några bra exempel på svenska influencers är Bianca Ingrosso och hennes föregångare “Blondin Bella”, Isabella Löwengrip som är riktiga stjärnor på sociala medier och som tjänar miljontals kronor som influencers och som lanserar nya egna produkter inom smink, hårvård och tjänster.

Influencers har sin livsstil som yrke

De lever på att leva ett lyxigt liv, på fancy restauranger, resor, hus i södra Europa och kändisskap i TV och internet. Ofta är det unga kvinnor med ett fördelaktigt utseende som vi tänker oss dessa influensers, men det finns faktiskt män också, men då inom sport eller teknik, som uppdaterar sina bloggar, Instagram och Youtube kanaler med de senaste varorna för sin följare.

Även män jobbar som influencers

Nu har vi bara nämnt 2 kvinnor som har fått representera influencer marketing, men det finns faktiskt män också som jobbar som influencers, och då inom sport eller teknik. På sina bloggar, instagram konton och Youtube kanaler marknadsför de de senaste varorna för sin följare. Många inredare arbetar också som influencers, och har hemsidor där de både berättar om hur de arbetar med inredning, renoverar eller stylar hem och passar på att introducera de senaste trenderna inom exempelvis badrumsrenovering och köksrenovering. Och det är verkligen framgångsrik. De har många följare, som delar deras artiklar, bilder och texter. Sugen på att läsa mer om influencers? Klicka då här: unitedinfluencers.se/influencer-marketing/.